Caffè River®En unik espresso løsning
OM OS LØSNING BARISTA TRAINING COFFEE O'CLOCK KOMMUNIKATION SOCIALT ANSVAR HOME
SOCIALT ANSVAR

Omukwano kaffe - Ugandas Perle er født

Samarbejdet mellem Caffè River og NUCAFE (Den nationale sammenslutning af ugandiske kaffebønder), startede med det formål at hjælpe Ugandas kaffebønder til at komme ud af den ekstreme fattigdom, som de fleste befinder sig i og samtidig skabe et kaffeprodukt af i ypperste kvalitet.

De fleste af Ugandas kaffebønder lever i ekstrem fattigdom, primært fordi indtjeningsmulighederne på deres afgrøder bliver udhulet/plyndret af de mange mellemhandlere, som udnytter bøndernes uvidenhed og økonomisk dårlige situation. NUCAFE har i mange år arbejdet hårdt på at forbedre kaffebøndernes levevilkår, både på det økonomiske plan, men også socialt med en særlig vægt på at styrke kvindernes indflydelse i arbejdslivet.

Efter at have underskrevet et "Memorandum of Understanding" i 2009, mødtes Caffè River og NUCAFE med hundredvis af kaffebønder og deres repræsentanter, ved flere forskellige møder i Uganda. Overalt var bønderne meget interesseret i at deltage i projektet med at producere en kaffe af højeste kvalitet og samtidig få fundamentalt forbedret deres levevilkår.

Den 27. marts 2010 blev den endelige aftale mellem Caffè River og NUCAFE underskrevet i Kampala (Uganda). Aftalen betyder at Caffè River, i perioden juli 2010 til februar 2011, forpligter sig til at købe kaffebønner fra 20 forskellige kaffe kooperativer. Denne specifikke aftale er meget unik af sin art, da den udover at sikre en 30 - 40 % højre afregningspris, også hjælper med til at fjerne de faktorer, der forhindrer kaffebøndernes direkte adgang til markedet, samt skaber behovet for mellemhandlere.

Kaffen fra dette innovative projekt, der kombinerer etiske værdier og høj kvalitet, har vi valgt at kalde "Omukwano" med undertitel "Ugandas Perle". Omukwano betyder "venskab" på Luganda sprog.


Omukwano kaffen
omukwano.com
nucafe.org